Kezdőoldal E-mail Magyar EnglishÁr: 26850 Ft Akciós: 21480 Ft!
Termék: Főkötős kalocsai asszony
Leírása:

A kalocsai hagyományok szerint a lány férjhezmenetele után hímzett főkötőt, vagy gyöngyös fityulát kapott a szalag helyett.

A baba törzsét és a lábai felső részét először méretarányosan megrajzoljuk majd az alapanyagot leszabjuk, megvarrjuk. A megvarrt anyagban a baba alakját vattával alakítjuk ki. A  feje, kezei és a lábai alsó része gyárilag előállított fehér porcelánból készülnek. Haja műhajból van, melyet besodorva, szépen eligazítva a fejre ragasztjuk, majd befonva kontyba tűzzük fel. A fejére kerülő fityulát gyöngy berakásokkal díszítjük.
Öltözete megegyezik a kalocsai leány népviselettel, melyet alkotó ruhadarabok: csipkés alsónemű, harisnya, 2 db alsószoknya, 1 db saját kézzel plisszérozott felsőszoknya - melyre két soron gépi csipkét varrunk -, a felsőszoknyán elhelyezett színes bújtatott szalaggal, gazdagon díszített hímzéssel megvarrt kötény.
Felső ruházata: hímzett ingváll és gazdagon hímzett pruszlik, mely elől gyöngy gombokkal díszített. A baba nyakát gyöngysor ékesíti.
A babát a menyasszonyi viselettől a szomorúig, minden hagyományörző öltözékben, illetve kérésre bármilyen színösszeállítással, valamint a leányok és az asszonyok viseletének megfelelően is felöltöztetjük.

Magasság: 54-60 cm
Súly: 1 kg


Megrendelek darabotAkciós termékek
Kosár tartalma
Az Ön kosara jelenleg üres!

Belépés
Rólunk | Készítésről | Viszonteladóknak | Rólunk írták | Szállítás | Elérhetőségek
Weboldalkészítés
tuzepnet.hu Építőanyag egy kattintásnyira